Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jan Bertels : "Hertals moet terug vooruit - ambrascultuur huidige meerderheid is uitgedraaid op... niets"

Jan Bertels pakt uit met ervaren Kirsten Dewaelheyns

'Ni kappen, maar klappe', zei kandidaat-burgemeester Jan Bertels (Vooruit) in 2020 rond de geplande kap van de Begijnendreef - gemeenteraad 8 maart 2020.     Door een doorgedreven burgeractie 'Save de Dreef' samen met Groen en een pak actieve sympathisanten  is de dreef tot vandaag gered.

"Vooruit Herentals wil aan de hand van een sociaal beleid van, voor en met de inwoners van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven de stilstand van 6 verloren jaren doorbreken", klonk het afgelopen zondag in koor tijdens het 'vollen bak' Mosselfeest van  Vooruit in 't Hof.  560 sympathisanten zagen dat het goed was.     "We zijn klaar om vanaf 2025 opnieuw mee te besturen met Jan Bertels als burgemeester."

 

Rode kaart voor huidige coalitie

Net voor de gemeenteraad van september toonden oppositieraadsleden Jan Bertels en Liese Bergen het schepencollege een rode kaart.    "Rood omdat er te veel fouten zijn gemaakt", zegt Bertels.   "Rood omdat Noorderwijk, Morkhoven en Herentals compleet stilstaan. Belangrijke zaken zoals het openbaar domein en ons groen werden gewoon genegeerd. Er werd niet naar onze inwoners geluisterd. Er werd ingezet op schijnparticipatie en schone schijn.

Wij willen vooruit met al onze inwoners."

 

'Mobilteitsplannen huidig schepencollege op de schop, laat dit over aan het volgend bestuur'

Jan Bertels: “Er waren in het verleden ook al mobiliteitsplannen. Het probleem is nu dat het mobiliteitsplan van dit bestuur (N-VA - cd&v) een visie geeft voor over 20 tot 30 jaar.    Maar over de concretisering van de essentiële actiepunten voor over 5 tot 10 jaar, zoals het circulatieplan en parkeerbeleidsplan, kon het bestuur zélf niet overeenkomen.

Het is dan ook not done om tijdens de laatste gemeenteraad (op 1 oktober) een mobiliteitsplan op tafel te leggen met een aantal doelstellingen dat moet uitgevoerd worden door de volgende legislatuur. Laat die doelstellingen dan bepalen door het volgende bestuur zelf. Zitten in dat plan een paar goede dingen? Zeker. Maar ook dingen waar ik het absoluut niet mee eens ben!” 

Foto boven : Jan Bertels pakt uit met ervaren Kirsten Dewaelheyns - plaats 8 Vooruit lijst 1.       Bekijk ook het interview met Jan Bertels in 4K / NNieuws.

URL
Jan Bertels kandidaat-burgemeester met de ervaren Kirsten Dewaelheyns

Jan Bertels kandidaat-burgemeester met de ervaren Kirsten Dewaelheyns (plaats 8)

Tijdens het debat in cc 't Schaliken (28/9) behaalde Jan Bertels de meeste +++++stemmen

Tijdens het bedat in cc 't Schaliken (28/9) behaalde Jan Bertels de meeste +++++stemmen

De rode kaarten voor de huidige meerderheid (gemeenteraad)

De rode kaarten voor de huidige meerderheid (gemeenteraad) : teveel flagrante fouten

Jan Bertels pakt uit met ervaren Kirsten Dewaelheyns

Deel dit artikel